Български портал за Shaiya
 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Съкращения в играта

Go down 
АвторСъобщение
nedsan09
Administrator
Administrator
avatar

Брой мнения : 57
Age : 24
Registration date : 17.03.2007

ПисанеЗаглавие: Съкращения в играта   Съб 13 Окт 2012, 13:18

EM - Easy Mode - може да се играе максимум до 30 лвл. Безсмислено е да се използва.
NM - Normal Mode - макс. 80 лвл. и от него е безсмислено да се използва.
HM - Hard Mode - макс. 80 лвл. Имате повече стат и скил точки от NM.Изисква два пъти повече XP за лвл от NM Достигнете ли 40 лвл отключвате UM. ( започвате пак отначало - 1 лвл, но вече като Ultimate Mode)
UM - Ultimate Mode - макс. 80 лвл. Имате повече стат и скил точки от NM и HM, възможност да използвате най-добрите брони и оръжия в играта. Изисква два пъти повече XP за лвл от NM. ВНИМАНИЕ: ако умрете и не бъдете съживен до 180 секунди от Priest имащ скил Resurection 2 лвл ( получават я 31 лвл) или не носите със сбе си специален AP item - Ressurection Rune - UM героят се изтрива завинаги и губи всичко което носи със себе си ( злато, екипировка и това което е в раницата му, това което е оставено в склада се запазва и може да се използва от друг герой от същия акаунт).

XP - Experience points - точки които получавате в играта когато убивате жовотни (mobs), изпълнявате куестове или убивате други играчи в PvP зоните. При достигане на определен брой от тези точки постигате следващо ниво ( lvl). За всеки следващ лвл се увеличават вашите HP, SP и MP точки и получавате допълнителни STAT и SKILL точки (броя им зависи от това какъв mode сте), които да използвате за да развиете stat по ваш избор или да усъваршенствате някой skill. XP точките са показани долу в ляво на вашия екран.

Pty/Pt - Would you like to join a Party? or Can I join your Party? - Ще се присъединиш ло към партито ?/ Може ли да се присъединя ?
lfp - Looking for a party - Търся парти.
afk - Away from the keyboard - не съм до клавиатурата
brb - Be right back - веднага се връщам
g2g / gtg - got to go - трябва да тръгвам
WTB - I want to buy - искам да купя
WTS - I want to sell - искам да продам
WTT - I want to trade - искам да заменя
KS - Kill Steal - Крада убийство. Когато атакувате и убиете животно, което вече е атакувано от друг играч, който не е от вашето парти.
lol/lmao/rofl - смях (ха-ха-ха)
pwn - "owned" - когато някой е убит толкова бързо, че даже не е разбрал какво става
omg - Oh my god! - О, боже мой !
gg - Good game - добра игра
gl - Good luck - късмет
ty - Thank you - благодаря
idk - I don't Know - не знам
nvm - Nevermind - няма значение
atm - At the moment - в момента
return/town - команда която се използва за връшане в града. Пише се с наклонена черта в normal chata, има я и като Skill (умение). Много полезна когато сте дълбоко навътре в някоя тъмница и се чудите как ще излезете обратно. Използването и ви извежда пред входа на тъмницата. Не забравяйте, че за да бъде изпълнена не трябва да мърдате 8-10 секунди т.е. разчистете си място и тогава я използвайте.
dc - Disconnected - прекъсване на връзката към сървара на играта ( обикновенно не по ваше желание и вина)
aoe - Area of Effect - удари които поразяват всички животни в определен район, а не само едно от тях.
AoL - Alliance of Light - Алианс на Светлите
UoF - Union of Fury - Съюз на Яростните
PP - Perfect Party - Перфектно парти (парти от 7 човека) ако партито е от седем човека, XP който получавате от всяко животно се удвоява
GK - Gate Keeper - пазач на портал (чрез тях можете да се прехяърляте в други градове на същата или други карти)
WH - Warehouese - Склад - място където можете да оставите ненужните ви за момента неща. Винаги оставяйте там оръжия и дрехи които на са облечени на вас, когато отивате на PvP. Ако ви убият черни тези неща почти винаги се изпускат на земята,ако нямате PID !
PID - Prevent item drop ( Когато те убият черни няма да ти паднат дрехи , оръжия и т.н.)
omw - on my way - "по пътя съм" , идвам.
NPC - non player characters - герои контролирани от играта, с които играчите могат да общуват или търгуват
PC - Price check - Пуска се най-често в Trade Chat, от някой който иска информация за това колко струва даден item.
plvl - powerlevel - когато някой много висок лвл помага на някой нисък лвл да вдигне бързо ( било то срещу заплащане или не)
WTF - What the fuck... ? - Какво по дяволите...? - означава изненада и учудване
AF - auto follow - лепвам се за някой и го следвам автоматично, обикновенно го правят играчи, които са в партито, но са afk. Кликвате два пъти върху някой играч от партито и започвате да го следвате автоматично.

DoT - Damage over time - Удар за определено време - използва се като термин за удари кото нанасят определен damage за определен период от време, а не веднага след използването им.
DPS - Damage per second - терминът се използва за определяне на максимално най-високия damage, който можете да нанесете на противника за единица време.
Buff - умение което използвате върху себе си или цялото парти ( ако сте в такова) за да подобрите някои ваши показатели за определено време.
Debuff - умения които използват вашите противници върху вас, за да намалят някои ваши показатели за определено време
PvE - Player versus environment - буквално: играч срещу заобикалящата го среда. Използва се като термин когато биете околните мобове в играта.
PvP - Player versus Player - играч срещу играч. Използва се като термин когато се биете срещу други играчи в определени зони (PvP - зони)
Mob - отнася се за противник (животно или друг вид) контолиран от играта.
Aggro - означава привличане на вниманието на някой mob и по този начин предизвикваики го да ви атакува. Получава се когато го атакувате и ударите, сложите му debuff или просто ако минете твърде близо покрай него предизвиквайки го по този начин да ви последва.
Lapis - камък който може да бъде добавен( link-нат ) във вашата екипировка (дреха или оръжие) увеличавайки по този начин нейните показатели.
Slot - място във вашата екипировка където може да бъде сложен лапис.
AP item - Aeria Points item - предмет, който се купува с Aeria точки от магазина в играта или от интернет сайта на играта. Тези точки се купуват с реални пари т.е. някои предмети могат да се закупят само с реални пари или от други играчи на пазара, които са решили да продадат тези предмети за Shaiya Gold. Този тип предмети не могат да бъдат получени от дроп в играта, куест или по друг начин освен закупени ( или в някои случаи като награда от специални събития (event).
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
 
Съкращения в играта
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Shaiya :: Въпроси и проблеми :: Полезна информация-
Идете на: